Tamturbo tuoteuutuudella Energia 2014 -messuille

Suomalaisen Tamturbon viime vuonna ComVac-messuilla Hannoverissa esittelemä uuden sukupolven öljytön turbokompressoriteknologia on herättänyt maailmalla paljon huomiota niin teollisuuden kuin kompressoriliiketoiminnankin parissa. Öljyttömyys, energiansäästö ja vähäinen ylläpitotarve ovat uutuuden valtteja kansainvälisillä markkinoilla. Nyt Tamturbo on paketoinut suurnopeusteknologiaan perustuvan turbokompressorinsa ensimmäistä kertaa valmiiksi kompressoriyksiköksi.

 

Koska paineilman tuottamiseen kuluu maailmanlaajuisesti 10–15 % teollisuuden käyttämästä energiasta, kiinnostaa vihreämpi kompressoriteknologia monia teollisuudenaloja, mukaan lukien paperi-, elintarvike-, auto- ja elektroniikkateollisuus sekä lääke- ja kemianteollisuus. Lokakuussa Tampereella järjestettävillä Energia 2014 -messuilla nähdään ensimmäinen kotimainen vaihtoehto öljytöntä paineilmaa tarvitsevalle teollisuudelle.

 

Vallankumouksellisen kompressoriteknologian esittely ei ole jäämässä Tamturbolta tähän. Yrityksen katse on jo ensi vuoden huhtikuussa järjestettävillä ComVac-messuilla Hannoverissa, jossa luvassa on vastaava kompressoriyksikkö myös suurempaan kokoluokkaan. Kansainvälisellä CleanDesign Awardillakin palkittu teknologia tulee siis ryminällä markkinoille koko rintaman leveydeltä.

 

Energiantuotantoon ja alan teknologiaan erikoistuneet Energia 2014 -messut järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 28.–30.10.2014. Tamturbo esittelee uutuuttaan osastollaan A524. Tarjolla on siis harvinainen tilaisuus nähdä suomalaisen alan osaamisen huipputuote maailmanensi-illassaan maamme rajojen sisällä.