News

Sijoita öljyttömään, energiatehokkaaseen ja huoltovapaaseen tulevaisuuteen

4.10.2016

Tamturbon osakeanti 29.9. – 30.11.2016

 

Tamturbo kehittää, valmistaa ja markkinoi öljyttömiä turbokompressoreita sekä OEM -turboyksiköitä muille kompressorivalmistajille. Lopputuote on ympäristöystävällinen, taloudellisesti tuotettu öljytön paineilma.

 

10-15 % teollisuuden kuluttamasta sähköstä ja noin 5 % koko maailman kuluttamasta sähköstä käytetään paineilman tuottamiseen teollisuudessa. Paineilmaa tarvitaan jokaisessa teollisuuslaitoksessa maailmassa ja se on yhtä tärkeä kuin sähkö ja vesi työkalujen, koneiden ja prosessien voimanlähteenä tai raaka-aineena.

 

Teollisuuden kompressoreiden globaali vuosittainen markkina on yli 10 miljardia euroa ja se kasvaa 7-8 % vuodessa. Erityisesti teollisuuden automaatioasteen kasvu lisää paineilman tarvetta.

 

Vallitsevalla, yli 60 vuotta vanhalla ruuvikompressoritekniikalla öljyttömän paineilman tuottaminen on tehotonta ja kompressorit vaativat huomattavan paljon säännöllistä ylläpitoa ja huoltoa.

 

Tamturbon kompressorin tuottamat elinkaarenaikaiset säästöt energiassa, huollossa ja kunnossapidossa ovat 20-30 % verrattuna perinteiseen ruuviteknologiaan. Takaisinmaksuaika loppukäyttäjälle on alle vuosi.

 

tamturbo_web

 

Tamturbon tavoitteena on olla vuoden 2022 loppuun mennessä itsenäinen suomalainen keskisuuri kompressorivalmistaja, jonka liikevaihto ylittää 100 M€. Yli 95 % tavoitteena olevasta liikevaihdosta tulee viennistä. Yhtiön arvioidaan työllistävän tavoitevuonna yli 100 henkeä suoraan ja alihankkijat mukaan lukien 200-300 henkeä, joista valtaosa työskentelee Suomessa.

 

tamturbo_kompressori

 

 • Tamturbon tuotekehitys alkanut 2010 ja edennyt asiakaspilotointivaiheeseen 2015
 • Ensimmäiset tuotteet nyt valmiita ja arvolupausten mukaisia
 • Ensimmäinen yhteistyösopimus ja tilaus OEM valmistajan kanssa tehty 7/2016
 • Globaali jakeluverkosto kehittyy – myynti ja markkinointi alkanut 5 maassa

 

 • Merkittävällä ja kannattavalla teollisuuden kompressorialalla voimakas trendi kohti öljyttömyyttä globaalisti – markkinat kasvavat nopeasti
 • Toimiala murroksessa – tarjoaa uudelle toimijalle mahdollisuuden
 • Tamturbon tiimi tuntee toimialan ja sen yritysten keskeiset henkilöt
 • Tiimissä ainutlaatuinen osaaminen vaadittavista teknologioista
 • Avainhenkilöt ovat sijoittaneet merkittävästi samoin ehdoin kuin sijoittajat

 

 • Tamturbolla on tällä hetkellä 56 omistajaa, joihin sisältyy yhtiön avainhenkilöt, yrittäjiä ja liike-elämän vaikuttajia, Wallstreetin pääomarahasto sekä Finnvera
 • Tällä sijoituskierroksella jatkosijoittamassa suurimmista omistajista mm. Finnvera, Nurmiranta Holdings (hallituksen pj. Sami Somero) ja toimitusjohtaja Timo Pulkki
 • Kaikki sijoittavat samoin ehdoin kuin muut vanhat omistajat ja uudet sijoittajat
 • Myynti ja merkintäpaikkana osakkeille yleisellä merkintäajalla toimii myös Wallstreet Asset Management Oy
 • Tekes myönsi syyskuussa 2016 merkittävän tuotekehitysrahoituksen seuraavan tuotekoon (145 kW) kehittämiseen ja pilotointiin

 

poikkileikkaus_web

 

 

 

Merkintäaika: 29.9. – 30.11.2016

Minimisijoitus: 10.000 EUR

Yhtiön valuaatio ennen antia: n. 10,2 MEUR

Osakeannin tarkat ehdot ja ohjeet saa pyytämällä joko Timo Pulkilta, timo.pulkki@tamturbo.fi, tai Sami Somerolta, sami.somero@nurmiranta.fi.

 

Tamturbo järjestää sijoittajatilaisuudet toimitiloissaan Ylöjärvellä keskiviikkona 19.10. klo 17 ja tiistaina 25.10.2016 klo 17. Kutsun tilaisuuksiin saa ilmoittautumalla osoitteeseen terhi.valtonen@nurmiranta.fi tai puhelimitse Terhille numeroon 040 532 0611.

 

Wallstreet Asset Management järjestää Tamturboa käsitteleviä sijoittajatilaisuuksia, missä Tamturbon toimitusjohtaja Timo Pulkki kertoo tarkemmin Tamturbosta sijoituskohteena:

 

Tampere
Oulu
Jyväskylä
Turku
Helsinki
Helsinki
4.10.
10.10.
11.10.
20.10.
26.10.
27.10
klo 12 ja 17 – TÄYNNÄ
klo 17
klo 17
klo 12
klo 17
klo 17

 

Kutsun tilaisuuteen saa ilmoittautumalla osoitteeseen asiakaspalvelu@wallstreet.fi